Chokladcrisp kaka bakad av mini me
Att efteråt få sitta med mamma och pappa och äta kakan vispad med grädde är gött kvällsmål innan läggdags.
Man ska inte klaga på en liten mini kock som bemästrar kökets alla konster.
Recept.
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1,5 dl vetemjöl
- Sirap
- Choklad krisp godis
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Blanda i choklad krisp allternativt små bitar av dumle godis eller toblerone eller vad man nu tycker om.
+ sirap.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.
Åh nu blev jag ju sugen på kaka :P
Jo, det är bättre men fortfarande energilös... undrar vart den tagit vägen ?! :P
Hur är det med dig och lillkillen då :)