Godaste Lussebullarna
Ingredienser
- 50 g jäst
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 5 dl Arla® mjölk
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg (jag väljer vanilj)
- 3 pkt saffran à 0,5 g
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 1⁄2 tsk salt
- ca 15 dl vetemjöl
- russin
- 1 ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Det där såg ju bara för smarrigt ut!
Här finns ingen som äter lussebullar längre. Men, tänk vad billigt det blir att baka själv!
Mina barn bakar emellertid och tycker det är jättekul, billigt och gott!
Kram, Gerd