bebis saker och bild på magen i v21+3

Hade svårt att somna igår, det var för varmt i sovrummet, sen vart jag hungrig, jag somna väl strax innan 4a.
Klockan 8 på morgonen ringde klockan, jag sminkade mig och sedan åkte jag till mamma och åt frukost där bjöds det på
risgrynsgröt, smörgås med ost och korv, ägg, juice, frukt, melon. Ja det var verkligen en kanon frukost.
Kollade igenom alla saker dom köpt till bebben och det var inte lite grejer.
Kolla denna babysitter från disney nallepuh


Och en söt tiger morgonrock med öron


Kunde inte fota allt med mobil kameran men jag kommer ju visa allting på vår lilla bebisen sen när han föds.
Då kanske jag har en ordentlig bra kamera.

Efter frukosten hos mamma åkte jag till Haninge åt en snabb lunch med Sophia sen klippte jag håret vart väldans nöjd.
Jag har ju ingen annorlunda frisyr, men ofta klipper frisörerna för mkt el gör något fel, men hon som klippte idag var jag nöjd med.


Sen fotade jag 2 bilder på magen i samma veva.Sen har jag fixat nytt bankomatkort mitt var sönder så det slutade fungera, sen har jag beställt nytt id kort då mitt gått ut.
Har hämtat ut ett nallepuh täcke till bebisen som jag beställt.

Nu är jag totalt slut så ska bara mysa under täcket i soffan. kanske ta ett bad och kolla tv.

Fick även en present av mannen min idag en kudde som är bra för nacken, jag har snott hans kudde senaste tiden då jag känner att jag behöver mer stöd för att inte få ont. Och jag vill försöka undvika rygg och nack ont så gott det går.
Tack älskling du är underbar.

Hoppas ni alla får en underbar helg
29

My nr 1

Idag har lilleman i magen sparkat från morgon till kväll så jag hoppas att han kommer sova gott i magen nu när jag också ska försöka sova.
Åkte till Stockholm idag, saknar redan min älskling som han sa det är så tomt utan dig, vi blir rastlösa utan varandra märker jag. man känner sig tom.
Nu är det ju så att det bara är en kortis, men jag vart så nyfiken att åka hem hit för att besöka mina paranteser för att se allt dom köpt till sitt kommande barnbarn.
Dom har redan köpt kassar med kläder, nappflaskor, nappar,  babysitter från disney nallepuh, underlägg till spjälsängen, 3 olika påslakan varav ett var nallepuh, nallepuh blöjor, våtservetter mm så ska bli kul att se allt.
Tänkte åka dit imorgon och äta lite frukost.
Tänk att jag ska bli mamma om drygt 4 månader, jag kan knappt tro att det är sant.
Jag älskar min mage som bara blir större och större den är så fiiiin, det är så underbart när mannen smeker magen som igår kväll och vår lilla son ger ifrån sig en ordentlig spark rakt i hans handflata.
Nej nu ska jag gå och sova och drömma om den jag älskar mest i hela världen och jag tror han vet att han är my nr 1.
Min älskade man.


9

V21

Nu är du 21 veckor gången (eller gravid i 22:e veckan, om du föredrar att räkna så). Snart kan det kännas som din bebis tränar karate därinne - det som tidigare var kittlande rörelser som av fjärilsvingar blir så småningom riktiga sparkar. Gradvis kommer du förmodligen kunna skönja en rytm i din bebis aktivitetsnivåer. Vissa bebisar är väldigt aktiva på kvällen när du försöker gå och lägga dig, andra rör sig mest dagtid. Kring den här tiden prövar din bebis olika ansiktsuttryck, men den öppnar ännu inte ögonen på ett litet tag.

Nu väger fostret cirka 420 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

fetal development at 21 weeks"Små grytor har stora öron": Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen "vetenskapliga" undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver.

Mamman:

Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare.
Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ. Kanske får du av och till halsbränna och sura uppstötningar. Mjölkkörtlarna i brösten har mognat de senaste veckorna och blodådrorna blir tydligare. En del kvinnor upptäcker att det redan under graviditeten kan komma lite mjölk från brösten? Det är den första, mycket innehållsrika och feta mjölken som kallas för råmjölk eller kolostrum. Den är ur näringssynpunkt viktig för barnet när det ammas de första gångerna, innan den riktiga mjölkproduktionen tagit fart. Det är helt normalt att brösten kan läcka lite mjölk redan nu. Det har ingen betydelse för hur din amning och mjölkbildning senare kommer att fungera. Själva bröstvårtorna påverkas av graviditetens hormoner och blir något större och mörkare. Körtlarna på vårtgården blir också mer markanta där de sticker upp lite ovanför ytan.

Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik

Till pappa/partner

Du och den blivande mamman är framme vid de man i folkmun brukar kalla, "de hundra lyckliga dagarna".

Under graviditeten kommer även du som pappa att äta näringsriktig mat, inte bara proteiner och kolhydrater utan även vitaminer och mineraler.

Barnet och mammans mage börjar nu växa rejält. Det kan klia på magen då den tänjs ut. Smörj magen med hudlotion.

Tänk på att ditt barn nu kan känna smekningar och beröring på mammans mage.

8