1-Advent

På Ringvägen lyser nu ljusstakarna upp varje fönster. Dom små tomtarna under granen passar julklapparna, julgardinerna har jag fått upp. Dennis har klätt julgranen och pyntat sitt rum.
Öppna spisen knastrar och brinner gott medans julmusiken rullar på.
 
Men det är inte hela sanningen. Dagen har bestått av pyjamas och tofflor för våran del.
Då både jag och Dennis har en besvärlig hosta främst nattetid. Våran första dagis bacill som antagligen följt med hem då jag vet att fler barn på avdelningen är sjuka i hosta.
Annars har Dennis klarat sig fint från alla sjukdomar hela året, men jobbigt för mig att hosta med den stora magen.
Och vaka vid hans sida stor del av natten.
Idag har han dock bara hostat enstaka gånger men sedan han gick och la sig har det vart större delen av tiden.
Så senaste 4 nätterna har jag kanske sovit 5 timmar max. Men man överlever bara att härda ut med honungsvatten och halstabletter.
 
Imorgon går vi in i en favorit månad för mig
allt från lucia tåg, till sonens födelsedag den 18dec, Besök av familj & kanske vänner från Säffle och så ser jag ju framemot att ha uppesittarkväll & fira jul med min familj. Fina vackra besök på kyrkogården. Måste försöka hinna med ett besök på någon julmarknad och kanske ett julbord. Vill se Dennis spirande ögon när tomten kommer. Och imorgon när han får öppna första luckan i chokladkalendern. När vi får mysa lite extra och titta på julkalendern på tv. När vi får julpyssla och baka både lussebullar och pepparkakor, när jag får höra om hur dom tränar till lucia tåget på förskolan, men att Dennis också vill gå i kyrkans lucia tåg. Att ljusen vi tänder hemma gör att man kommer i julstämning och få skicka iväg julkort till nära och kära. Att vi kommer få se den första riktiga snön falla som förhoppningsvis ligger kvar lite längre än den blötsnö som kom sist då folk skrev "åhhh det snöar"... haha det var ju bara vattenpölar.
Nej december månad kan helt klart bli vad man gör den till. Man kan vända negativa tankar till possitiva kanske inte allt men väldigt mycket.
 
Önskar er allt gott och en fin månad
 
 
 
 
 
 
 
 
1-advent - Julinrednig - julpynt - snart är det jul
8

Dennis (tidiga) 5års kalas

Idag har denna mamma slitit må ni tro för hur kul det än är med barnkalas och allt som ska fixas så tar det lite på krafterna när man är höggravid.
Men detta var Dennis dag....och nej han fyller inte år riktigt än men förra året hade vi kalaset den 18dec och alla barn förutom ett var sjuka.
Så jag tog barnkalaset lite tidigare i år och Dennis bjöd in vänner från förskolan och en kompis han lärde känna på en tjejkompis kalas.
Dennis sa att detta var det roligaste kalaset någonsin. och då vet man att man lyckats och alla barn var så nöjda så det blev en super rolig dag. Tårtan var cool tyckte barnen så dagen var minst sagt lyckad.
Massa lek, fina presenter, och för min del mysigt föräldrafika med några föräldrar som passade på att stanna kvar.
Vi gör gärna så för vi tycker det är så mysigt att få umgås, och bara sitta och prata.
Efter kalaset blev det städning och diskning sedan gick Dennis och jag på restaurang innan vi gick hem för att julpynta för imorgon är det ju som alla vet första advent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5års kalas - bageri paus - bageri paus västerhaninge - kalas - tårta
9

Dans show

Idag är det söndag och som vi längtat till att få se vad som händer där inne i danslokalen och vad har dom gjort där inne i 10veckor när vi föräldrar väntat utanför den stora danslokalen.
Idag fick vi veta för idag var det show och alla barnen fick ta med sig 2 personer.
Dennis bjöd med mig och sin mormor på showen.
Och det var så kul att få se barnen dansa dom var fantastiskt duktiga och söta.
Man märker hur bra dans är för barnen motion för hela kroppen och det gör honom verkligen glad.
Efter showen fick man fota lite. och då kom den stora Funky Björnen och dansade lite och kramades med barnen.
Diplom utdelning var det också till alla små stjärnor.
 
 
 
 
 
 
 
 
dance - dans - dans show - dansskola - funky björnen - funky kids - funkykidz
19